Ruwhaar standaard, dwerg en kaninchen teckelkennel
Home » Nieuws

                                           Nieuws                                             

.

 

 

Ook wil ik te kennen geven dat ik weer een nieuw pupje besteld heb en hopelijk gaat alles goed en kan ik haar begin november gaan halen. Tja, dan moet ik weer alles op gaan bouwen, shows lopen, ogentesten etc. ......... Dan kan ik over een jaar of 2 mee gaan fokken en dat is dan in 2022. Ook heb ik nog een standaard pupje besteld en hopelijk kom ik daarvoor ook in aanmerking. Maar dat wordt pas ergens maart 2021.

 

Het is heel snel gegaan, Teddy en Puncky zijn, met pijn in mijn hart, herplaatst, maar gelukkig zijn ze op een heel goed adres terecht gekomen. Ik wordt regelmatig op de hoogste gehouden hoe het met ze gaat, daar ben ik heel blij mee en heel dankbaar voor.

 

 

Hierbij wil ik te kennen geven dat ik zowel van Teddy (zie bij Teddy haat stamboom gegevens) als haar dochter Puncky afstand ga doen. Ik vind Teddy niet meer zo geschikt om verder mee te blijven fokken en Puncky daarom ook niet. Behoeft geen verdere uitleg. Ze zijn beiden in goede gezondheid en goede conditie. Ik wil ze wel bij elkaar houden, dus verkoop Puncky gewoon als pup met stamboom (etc.) en Teddy doe ik zo weg, mits ze gesteriliseerd wordt. Ik wil hun naar iemand toe doen die veel tijd voor ze heeft of hebben en ook een huis met een tuin hebben, dus niet op een flat wonen.

Daarbij doe ik er een afstandsverklaring bij, waar dus uiteraard aan gehouden moet worden. Graag alleen maar bellen voor verdere informatie. En ik wil, uiteraard, eerst kennis maken en dan dat die persoon of personen een paar keer bij mij komen om ze beter te leren kennen.

Zie bij contact voor adres gegevens en telefoonnummer etc. .......

 

 

Zondag 29 maart 2020

Alle puppies heb ik verkocht. Ik behoud er zelf ook 1tje van door en ze gaat "Puncky" heten. Ik wens mensen het allerbeste met het zoeken naar het juiste, leuke en fijne puppie. En hopelijk blijft iedereen gezond.

Er staat ook veel informatie over de huidige regels i.v.m. de Coronavirus op de website van de Raad van Beheer.

 

Zaterdag 21 maart 2020

 

Tja, het is alweer een tijd geleden dat ik puppies had. Heb nu weer puppies. Ze zijn 2 maart 2020 geboren, ze drinken goed bij de moeder en groeien goed. Wil de puppies graag verkopen en ze een goed tehuis geven. Maar in verband met de Coronavirus, wil ik nog een paar weken afstand houden tot zeker 6 april. Dan zijn ze 5 weken. Ik hoop dat het dan een beetje beter is en ik mensen kan ontvangen. Wil mensen altijd graag blij maken met een nieuw teckelpupje. Ze komen dan weer bij "Puppies Teddy" te staan. Hopelijk hebben jullie begrip bij de huidige situatie en mijn besluit. Ik zou ook graag anders willen. Er mag uiteraard altijd gebeld worden voor informatie. Alleen bellen graag.

 

Maandag 23 december 2019

 

Teddy is loops en zij is tussen kerst en nieuwjaar gedekt door "Youp van het Mortelhofje". Hij is de zoon van Goofy. Hopelijk gaat wanneer de dekking is gelukt is alles goed met Teddy en haar pups. Uiteraard zet ik dit weer in "nieuws". Wordt vervolgd.

 

 

 

Maandag 7 januari 2019

 

Saartje is gisteren voor de 2e keer bevallen middels een keizersnee. Het is een wildkleur reutje. Moeder en zoon maken het goed. Voor meer informatie en uitleg zie "contact" (alleen telefonisch).

 

 

Woensdag 31 oktober 2018

 

Saartje is gedekt door Goofy vom Küsberg.

Teddy is bevallen op 31 oktober van 3 puppies;

1 rood reutje, 1 black&tan reutje, 1 black&tan teefje.

Zie puppies Teddy.

 

 

 

 

Maandag: 24-08-2019

 

Voske is herplaatst naar Terneuzen. Het deed best wel een beetje pijn, 7 jaar is tenslotte niet niks, maar we gaan nog regelmatig wandelen want het is maar een half uurtje bij ons vandaan. Voske is nu bij haar zoontje Ollie en heeft het reuze naar haar zin in een nieuw warm huis.

 

Maandag: 30-7-2018

Jaja, eindelijk zijn de pups geboren en alles gaat gelukkig goed. Het is een wildkleur reutje en 1 rood teefje. het is reutje is al voorzien van een eigenaar. Het teefje is dus nog beschikbaar. Graag bellen voor meer informatie.

 

 

Zondag: 10 september

 

"Gabber" heeft nu ook een fijn plaatsje gevonden ..... ben super blij voor hem ...... 

 

En helaas, maar de pups van Saartje zijn ook verkocht ..... 

 

Zondag: 3 september 2017

 

"Gabber", zo heet hij op de stamboom, was verkocht, maar door privé omstandigheden bij die mensen, hebben ze hem helaas teruggebracht. Dus is de laatste pup van Teddy weer beschikbaar. A.s. woensdag ga ik met hem naar de dierenarts en krijgt hij de 9 weken inenting + kennelneusspray. Ik heb ook een Europees dierenpaspoort, voor alle pups. Voor verdere informatie, kun je mij beter bellen ......

 

Zaterdag 12 augustus 2017

Het rode teefje van Teddy is verkocht. Heb nog 1 teefje van Saartje, is echt een heel mooi hondje.

 

Donderdag: 10 augustus 2017

Saartje is vannacht bevallen van 2 puppies; 1 reutje en 1 teefje, beiden zijn wildkleur. Het reutje en teefje zijn nog beschikbaar. Ze zijn heel sterk en drinken al gelijk bij de moeder. 

 

Woensdag: 5 juli 2017

 

Hiep, hiep, hoera Teddy is bevallen van drie schitterende pups. Het zijn 2 reutjes en een teefje. Ze zijn inmiddels 4 en een halve week. De twee reutjes zijn Black & tan en het teefje is roodharig. Voor verdere informatie is het beter mij te bellen, dan kan ik betere informatie geven. Voor meer info. pups, zie; Puppies Teddy.

 

 

 

Dinsdag: 9 mei 2017

 

Vandaag is Teddy (de dochter van Voske) gedekt door Goofy vom Küsberg van 't Mortelhofje. Circa 10 juli is ze uitgeteld.

 

 

 

Dinsdag: 3 April 2017

 

 

Vanuit de overheid is besloten dat pups tot en met 15 weken bij de fokker moet blijven in verband met de rabiësinenting met twaalf weken (+ 3 drie weken incubatietijd = 15 weken). Dat houdt in dat de belangrijkste opvoedperiode tussen 8 en 16 weken en de puppycursus niet meer haalbaar is voor aankopen naar het buitenland. Voor aankopen uit Nederland geld dit niet. Daarom zie ik mij genoodzaakt om te besluiten geen puppies meer te verkopen buiten Nederland. Ik hoop op jullie begrip. 

 

 

 Dinsdag: 7 Maart 2017

 

 Alle pups hebben een nieuw baasje gevonden. Er zijn dus momenteel geen pups meer beschikbaar.

 

Dinsdag: 7 Februari 2017

 

Hiep, hiep, hoera Voske is bevallen van drie schitterende pups. Het zijn 2 reutjes en een teefje. Er is nog één reutje beschikbaar, een klein dwergteckeltje of een kaninchen. Voor verdere informatie is het beter mij te bellen, dan kan ik betere informatie geven. Voor meer info, zie; Puppies Voske.

 

 

 

Vrijdag: 6 Januari 2017

 

Ja, het is zover, mijn lieve kleine Voske is "Zwanger". Heb een echo laten maken en de dierenarts zag er 3, maar een echo is niet altijd bepalend. Ze is in ieder geval "zwanger" en hopelijk verloopt de "zwagerschap" goed ... Voor verdere informatie, over Voske, is het beter ff aan de linkerkant bij de pagina `Voske` te kijken.

 

 

 

 

Maandag: 12 december 2016

 

Op 24 november 2016 is Voske loops geworden. Op 5 en 7 december heb ik de progesterontest laten afnemen bij de dierenarts en donderdag 8 december ben ik naar Thorn (Limburg) gereden met Voske en heb haar laten dekken door Goofy vom Küsberg

Nu maar hopen dat ze drachtig is en alles goed gaat. Omstreeks 6 januari 2017 laat ik een echo maken. Verwachte geboortedatum is circa 9 februari 2017. Contact over eventuele pups graag alléén telefonisch omdat ik dan beter uitleg kan geven.  

 

 

Dinsdag: 1 november 2016

 

Op 4 oktober 2016 heeft Voske een ogentest gehad en is goedgekeurd.

 

 

Zaterdag: 9 april 2016

 

Beide pups zijn verkocht, ze gaan naar een goed tehuis.

 

Donderdag: 24 maart 2016

 

Hiep, hiep, hoera Saartje is bevallen van twee schitterende pups. Het zijn 2 flinke reutjes. Foto`s volgen nog. Voor verdere informatie is het beter mij te bellen, dan kan ik betere informatie geven. Voor meer info, zie; Puppies Saartje.

 

 

Vrijdag: 19 februari 2016

 

Ja, het is zover, mijn lieve kleine Saartje is "Zwanger". Heb een echo laten maken en de dierenarts zag er 2, maar een echo is niet altijd bepalend. Ze is in ieder geval "zwanger" en hopelijk verloopt de "zwagerschap" goed ... Voor verdere informatie, over Saartje, is het beter ff aan de linkerkant bij de pagina `Saartje` te kijken.

 

 

 

Woensdag: 27 januari 2016

 

Afgelopen vrijdag 22 en zondag 24 januari is Saartje gedekt door Youp van Het Mortelhofje in Thorn (Limburg). Nu maar hopen dat ze drachtig is en alles goed gaat. Verwachte geboortedatum is circa 25 maart 2016. Contact over eventuele pups graag alléén telefonisch omdat ik dan beter uitleg kan geven.  

 

Woensdag:  20 januari 2016

 

Vanmorgen weer een progesterontest gedaan bij Saartje, de uitslag volgt nog.

Als dekreu heb ik gekozen voor 'Youp van Het Mortelhofje in Thorn (Limburg). Verdere informatie volgt nog.

 

 Maandag:  18 januari 2016

Op 10 januari is Saartje loops geworden en heeft vanmorgen een progesterontest gedaan, vanmiddag kregen we de uitslag maar het was nog te laag. Vanmiddag ook een ogentest gedaan bij de dierenkliniek den Heuvel in Best. Dat was een best eind van huis, jaja, je moet er wat voor over hebben.

 

Zondag: 18 oktober 2015

 

Saartje heeft op een regionale clubmatch gelopen. Daar is ze officieel overgemeten. En inderdaad, de borstomvang is 28 cm. dus een kaninchen. 

De bedoeling is Saartje circa oktober 2016 door een kaninchen te laten dekken. Dit omdat ik haar graag eerst uit wil laten groeien. 

 

Dinsdag: 15 september 2015.

 

Saartje is een kaninchen gebleven. Ik laat haar overmeten, dit is al in gang gezet. Als blijkt dat ze een kaninchen is, wordt dit door de Raad van Beheer, op de stamboom, omgezet van dwergteckel ruwhaar naar kaninchenteckel, ruwhaar. Alles volgens de regels. Een kaninchen heeft een borstomvang tot 30 cm. en volgens mij heeft Saartje een borstomvang van ca. 29 cm. We zullen het allemaal afwachten. Zodra ik weet dat ze een kaninchen is gebleven, wordt dit op mijn website vermeld. Dit zal na 18 oktober zijn.

 

Vrijdag: 15 augustus 2015

 

Alle pups zijn voorzien van een nieuwe eigenaar. Succes met het op zoek zijn naar een nieuwe pup .....

 

 

Geboren op: 15 juli 2015

 

Hiep, hiep, hoera. Alles is goed verlopen. :) Drie gezonde pups waarvan de 1e een wildkleur teefje is, de 2e een roodharig teefje en de 3e een wildkleur reutje is.

Beschikbaar zijn nog het wildkleur treefje en de wildhaar reu. Klik hieronder op de foto's.

 

Zie Puppies --> puppies Vosje voor de foto's

 

 

 

 

Vrijdag 12 juni 2015

 

We hebben een echo laten maken om 13:30 uur en Vosje is drachtig. De dierenarts kon er circa vier onderscheiden op de echo, misschien vijf maar dat is afwachten. Hopelijk gaat het allemaal goed met Vosje. Ongeveer 17 juli is ze uitgerekend. Ik hou jullie op de hoogte. Hieronder de foto's van de echo.

 

 

 

Vrijdag: 15 & Zondag 17 mei 2015

 

Weer naar Maarheeze naar Sjors geweest. {Zie link naar de de website van "van de Molenbeemd" bij Links in het menu hiernaast voor foto's van Sjors}.

Vosje is daar succesvol "gekoppeld". Het is nu afwachten. Vrijdag 12 juni 2015 laat ik een echo maken. De uitslag wordt hier vermeld zodra deze bekend is.   

Het staat al vermeld op de site maar over pups graag alléén telefonisch contact. 

 

 

 

Maandag: 11 mei 2015

 

Het is zover. Vosje is 1 mei loops geworden. Ik ben nog bezig met de progesterontesten. Zodra de juiste waarde bepaald is gaat ze weer naar Sjors.  Als er meer bekend is volgt er meer nieuws. Ik hou jullie op de hoogte. ; ) 

 

 

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Volgend jaar, in het voorjaar van 2015 wanneer Vosje weer loops wordt, laat ik haar weer dekken. De bedoeling is weer door Sjors. Ik had daar hele mooie en gezonde pups van.

 

 

 

IEDEREEN EEN GOED EN GEZOND 2015 TOEGEWENST, Liefs Lilian, Vosje en Saartje Lachen

 

 

Zaterdag: 1 november 2014

 

Per 6 september 2014 heb ik een nieuwe aanwinst, onze Saartje. Dat betekent "Prinsesje". Ze is een wildkleur dwerg teckeltje. Ook zij komt, net als Vosje, van "t Stulpje" in Haalderen, maar van een ander moederke ....... 

 

Saartje is nu al weer 6 weken bij mij en het gaat heel goed met haar. Ze is nog niet helemaal zindelijk, `s nachts is ze al wel 3 weken zindelijk en dat is al een kei goed begin, nu nog overdag, maar ach, die blaas is nog zoooooooo klein, ha. Gewoon geduld hebben, dan komt alles in orde. Ze is een echt druktemakertje en bijt overal in, vooral Vosje heeft het ook regelmatig te verduren. Maar die daagt haar ook regelmatig uit, dus komt wel goed saampjes, gelukkig. Het wandelen gaat nog niet zo goed. Heen wil ze nog niet zo meelopen, maar terug is het net een raketje, haha ..... Slapen doen ze ook saampjes, maar dan in een ren en daar staat weer een bench in en die staat altijd open.

 

Ik ben nog bezig om haar proberen te leren dat ze alleen kan blijven zonder dat ze telkens blaft maar ook dat heeft z`n tijd nodig. Als ik naar de puppycursus ga, morgen voor de 4de keer, dan huilt ze even in de bench die achter in de auto staat maar na een tijdje is ze snel al weer stil dus dat heb ik ook weer gewonnen. Alles stapje -  voor -  stapje. Ik ga met haar naar de puppycursus om te kijken hoe ze reageert op andere mensen, een andere omgeving, andere geuren/geluiden en andere en grotere honden. Tot nog toe gaat dat heel goed, nergens bang van. Enkel als een andere hond blaft, dan wil ze weglopen, dat vindt ze toch nog eng. Maar ook dat gaat wel weg met der tijd. Ze is ook pas bijna 14 weken.

 

Binnenkort zet ik foto`s van haar op mijn site. 

 

 

 

Zondag: 27 juli 2014

 

Heb een pup besteld op hetzelfde adres als ik Vosje gekocht heb en zit er met smacht naar uit te kijken. Ze is geboren op 27-7-2014. Volgend weekend 16/17 augustus is ze 3 weken en ga ik er kijken. Eind september mag ik haar gaan halen. Spannend.

 

 

Zondag: 23 februari 2014

 

Alle pups van Vosje zijn voorzien van een nieuwe eigenaar.

 

                                                                                                     -----------------------------------------------------------------

 

                                                                                                          

Dinsdag:  4 - 2 - 2014

 

Geboren, 3 teefjes, waarvan 1 teefje, wildkleur, besproken is.

Nog keuze uit 2 rode teefjes ........... 

 

 

Voor foto`s + filmpje zie "Puppies" ......... 

 

 

Jaja, Vosje is "zwanger"Lachen , dus mochten mensen interesse hebben in een ruwharig dwergteckelpup, neem dan contact op, liefst telefonisch, dan kan ik verdere informatie geven .....

De uitgerekende datum is ca. 9 febr. ....... wordt vervolgd ..........

 

A.s. maandagmiddag 6 januari 2014 laat ik een echo, bij de dierenarts, maken, hopelijk is ze "zwanger"........ dus duimen ..... spannend ........

 

Vosje is gedekt door Sjors van de molenbeemd. Jeugd Kampioen 2010 en Nederlands Kampioen 2011. 

 

                                                                                           -----------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb