Aanschaf Teckel

 

 

 

.

 

 

U hebt de rasbeschrijving gelezen en begrepen dat u een hond koopt met een zeer eigenzinnig karakter. Om de hond evenwichtig op te laten groeien, dient u daar veel aandacht, tijd, concequentheid en doorzettingsvermogen aan te besteden. De beste manier om op een verantwoorde wijze een pup aan te schaffen, is bij fokkers te gaan kijken naar een nestje en voor informatie en ervaring op te doen. De voorwaarden van verantwoord fokken wordt dan uitgelegd. In deze voorwaarden zijn verschillende eisen opgenomen die gelden voor de beiden ouderdieren plus de pups. Deze eisen hebben alles te maken met gezondheid, schoonheid en karakter. Dit dient de koper meer zekerheid te geven t.a.v. een in alle opzichten goed fokproduct. 

 

Vanuit de overheid is besloten dat pups tot en met 15 weken bij de fokker moet blijven in verband met de rabiësinenting met twaalf weken (+ 3 drie weken incubatietijd = 15 weken). Dat houdt in dat de belangrijkste opvoedperiode tussen 8 en 16 weken en de puppycursus niet meer haalbaar is voor aankopen naar het buitenland. Voor aankopen uit Nederland geld dit niet. Daarom zie mij genoodzaakt om te besluiten geen puppies meer te verkopen buiten Nederland. Ik hoop op jullie begrip. 

 

I.v.m. besmettingsgevaar voor de pups, verzoek ik u dringend om nooit meerdere fokkers op 1 dag te bezoeken. Via uw schoeisel en aanraking kunt u eventueel besmetting overbrengen.

 

Goed begeleide pups komen direct naar u toe als u het nestje bezoekt. Een jonge pup is spontaan en nieuwsgierig. Spelen is zijn voornaamste bezigheid. Natuurlijk hebben pups ook veel slaap nodig en kunt u niet verwachten dat een pup die net uit zijn rustuurtje is gehaald direct monter reageert. Gun het diertje de tijd om goed wakker te worden. Sla met aandacht het kleine grut gade en bedenk dat uw toekomstige hondje, als alles naar wens gaat, een flink aantal jaren van uw leven met u zal delen. U dient de concequenties te begrijpen en te aanvaarden.

 

Wat ontvangt u bij aanschaf van een pup ?

 

Een koopcontract : Dit is om te voorkomen dat er geschillen ontstaan, voor beide partijen, zoals de volgende eigenaar waar ik de pup aan verkoop en zowel ik.

 

HET INENTINGSBOEKJE/DIERENPASPOORT : Hierin staat vermeld welke inentingen uw pup van de dierenarts ontvangen heeft. Let goed op, het inentingsboekje wordt uitsluitend door de dierenarts afgegeven. Het invullen van de naam etc. kan wel door de fokker of dierenarts geschieden. Je kunt met het dierenpaspoort/inentingsboekje steeds meenemen naar de dierenarts voor alle inentingen etc.. 

 

DE STAMBOOM : Deze wordt door de Raad van Beheer op kynologisch gebied in Nederland aan de fokker afgegeven. Sommige fokkers geven er de voorkeur aan om de stamboom zelf te brengen, anderen sturen die op. Als u dicht in de buurt woont kun u hem natuurlijk ook gewoon op komen halen.

 

Een puppypakket : Een puppypakket voor de eerste weken, zodat u door kunt gaan met het voer wat de pup al krijgt bij de fokker en als u over wilt schakelen op een ander merk voer, kunt u dat beter doen zoals aanbevolen in de boekjes die er in dat pakket zitten en u kunt altijd de fabriek bellen of mailen die het voer voorbereid. Mijn merk wat ik mijn teckeltjes geef is; Farm Food. Dat is een kei goed merk, goede ontlasting, geen haar uitval, geen darmproblemen. Het fijne is ook dat je gewoon door kunt gaan met dit merk voer vanaf pup zijnde naar volwassen worden, dus geen omschakeling.

 

Informatiemap : U krijgt van mij een informatiemap mee, waarin ik de beginselen van de opvoeding geschreven heb, zodat u een beetje weet wat te doen bij bijv. een benchtraining, zindelijkheid, socialisatie etc..

 

Contact houden met de fokker, met mij, is altijd mogelijk. Als deze volgens uw mening niet optimaal verloopt kunt u ten allen tijde de Ned. teckelclub inschakelen, deze zal u proberen te adviseren. Schakel bij eventueel voorkomende ziektes ALTIJD uw dierenarts in en experimenteer niet zelf. Laat u niet van de wijs brengen door buren, vrienden, kennissen, familie of andere goedwillige mensen om u heen. Tegenstrijdige adviezen scheppen altijd verwarring en er doen nog altijd veel te veel bakerpraatjes de ronde. Neem bij problemen uitsluitend contact op met uw fokker, de dierenarts en/of de Ned. teckelclub.

 

Een puppycursus volgen is altijd raadzaam, zowel voor u als uw pup. Uw pup leert dan omgaan met andere honden, andere omgeving, geuren, kinderen/ volwasennen, de auto etc. Zorg er in ieder geval voor dat uw hond de definitieve inenting heeft gehad en neem dan contact op met de dichtsbijzijnde kynologenclub. Bij de een mag u al met 9 weken komen en bij de ander pas met de 12 weken en op tijd u opgeven is aan te bevelen, want het kan zijn dat de puppycursus vol zit. Houdt er rekening mee dat er na afloop van de training een aantal minuten "vrij spelen" kan zijn en dat uw pup, gezien de huidige trend, waarschijnlijk tussen zeer grote honden loopt. Bedenk dat veel honden bij het spelen met de poten slaan en uw hondje erg kwetsbaar is, t.o.v. de rug, denk aan "teckelhernia". Indien u ziet dat het spel te ruw wordt en uw pup gemolesteerd wordt, kunt u het speelkwartiertje beter overslaan om narigheid te voorkomen. U hoeft ook niet deel te nemen aan een speeluurtje, dit kunt u altijd aangeven, bij de puppy cursus.

U kunt ook informeren of er ergens bij u in de omgeving puppytrainingen gegeven worden met kleine honden of alleen met teckels.

 

Teckelpups die ik verkoop en blijkt dat er niet goed voor gezorgd wordt of verwaarloosd wordt neem ik terug, mocht er door omstandigheden niet meer voor de teckelpup of als de teckel volwassen is, die ik verkocht heb meer voor gezorgd worden, wil ik dat er eerst met mij contact opgenomen wordt.

 

De liefde van een hond is de enige ECHTE liefde die men kan kopen. Zorg dat u die liefde waard bent en betoon u in alle opzichten een goede en zorgzame baas. Uw teckel zal u belonen met oneindig veel trouw en aanhankelijkheid. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb